Historia Danses Documents Aplec Programa aplec Fotos Videos

PÓg. Anterior

ALCOI (I Aplec 17-09-05)

I Aplec de Danses dels Pobles de la Serra Mariola el 17 de setembre de 2005 a les 18h. (Alcoi).
 

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb carÓcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogrÓfic d'esta serra de les comarques centrals alacantines. On cada poble ens fa una mostra de la seua dansada tradicional.
El 17 de setembre del 2005 a les 18h. es va celebrar a "Alcoi", la primera trobada de danses dels pobles ubicats al voltant de la Serra de Mariola. En principi l'itinerari havia d'anar des del carrer "Sant Francesc", fins la "Plaša de Dins", encara que aš˛ es va veure modificat per motius climatol˛gics i es va haver de celebrar en l'interior de la Sala Municipal de la Plaša d'Espanya, "Santiago Calatrava", a pesar de la qual cosa, este acte no es va vore desllu´t per la idone´tat d'esta sala coberta.
On desprÚs que cada poblaciˇ va ballar la seua dansada, els m˙sics dels diferents pobles que van participar, varen interpretar junt amb els m˙sics del Carrascal i Sant Jordi d'Alcoi, els balls tÝpics alcoians, (Velles, Barxell i Safan˛ria), que van ballar tots. A continuaciˇ va haver-hi un sarau a cÓrrec dels m˙sics dels dos grups alcoians, on es va poder ballar fins que va haver-hi ganes de festa.
Els pobles que van participar en esta primera ediciˇ del "Aplec Mariola", van ser: Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Biar, Bocairent, Cocentaina, Gaianes, i Muro.

 

DansÓ d'Alcoi - DescÓrrega MP3