Historia Danses Documents Aplec Programa aplec Fotos Videos

Pàg. Anterior

MURO (II Aplec 10-06-06)

GRUP DE DANSES BALADRE
Rafel Pascual
Seu: 646 285 679
WEB:   www.baladre.com
          www.baladre.eu

BLOG: www.baladre.es
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/Danses.Baladre

CORREU-E: baladre@baladre.com
                    moixino@baladre.com

DANSANT d’ALCOI a MURO

Josep Sempere i Castelló (Juliol 2007)

L’Aplec dels Pobles de la Mariola, ha començat la seua particular ruta. Després del I Aplec a Alcoi al 17 de setembre de 2005, amb una participació considerable de gent de tots els pobles, es va posar en marxa el II Aplec a Muro el 10 de juny de 2006.

L’Aplec va sorgir a l’estiu de l’any 2004 quan membres de diferents grups de danses de la serra Mariola, es van reunir per tal d’organitzar una festa per les nostres danses. La idea original era fer un encontre cada any i cada vegada en un poble diferent, i així continua. A més, cada any en som més. L’any passat es van incorporar Beneixama i Planes, passant a ser-ne deu els pobles participants.

Muro va acollir la segon trobada. Es va celebrar el 10 de juny de 2006, coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals que se celebren a Muro, tots els anys al voltant de la festivitat del corpus.

Aquella vesprada, abans de la dansada, vam fer una xicoteta cercavila per diferents carrers de Muro, fins arribar a la plaça de l’església. Des d’allí vam començar a ballar, passant pel carrer major i el carrer de l’Àngel, fins arribar a la Plaça del Palau de la Baronia. L’ordre dels pobles va ser: Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, Gaianes, Agres, Banyeres de Mariola, Cocentaina, i tancant el poble amfitrió Muro. En arribar a la plaça del Palau, tots i totes vam ballar dos balls de Muro, ("Les d’Alacant i la Jota") i a continuació vam cantar la popular cançó "El tio Pep".

Després de sopar, ja vestits de paisà, entre les rondalles d’alguns pobles participants, es va organitzar un sarau, on es va tocar, cantar i ballar, fent festa fins la matinada. L’acollidora plaça del Palau, engalanada per a les festes de Muro, plena de gent, amb balladors i balladores experimentats i novells que es movien al so de la música antiga, creaven una estampa que ens recordava als temps antics. Temps en els qual es festejaven als masos, cases i places la recollida de la collita, la visita de la Pastora o qualsevol esdeveniment familiar important.

Muro que es un dels pobles que més treballa per la continuïtat dels aplecs, ens va captivar amb la bona organització i el bon desenvolupament del II Aplec. Enguany es el torn de Cocentaina. Quan aquest article siga publicat en el programa de festes de La Malena a Banyeres al juliol de 2007, ja haurem celebrat el III Aplec a la capital del Comtat el dia 2 de juny.

Com tots els anys, us anime a dansar, i també a tocar, al so de la música antiga. Esperem ja amb ganes l’Aplec 2008, que se celebrarà al poble de Banyeres de Mariola.

 

Dansà de Muro MP3 - Descàrrega MP3