Historia Danses Documents Aplec Programa aplec Fotos Videos

PÓg. Anterior

COCENTAINA(III Aplec 02-06-07)

L'Aplec de danses de la Mariola ompli Cocentaina de Cultura i Tradiciˇ.

Mari Nieves Pascual

QuŔ Cocentaina Ús la capital del Comtat, tots ho sabem, per˛ que a mÚs, el passat dissabte 2 de juny es va convertir en la capital del folklore del Comtat i l'AlcoiÓ Ús una cosa que ens deu d'omplir de goig a tots els que som cocentainers.

La cultura i tradiciˇ es van agafar de la mÓ i la Vila Comtal va ser la seu on es va celebrar l'Aplec de danses de la Mariola amb la participaciˇ de grups provinents d'Agres, Planes, Muro, Bocairent, Beneixama, Banyeres, Alcoi i Cocentaina. MÚs de 400 persones es van donar cita en el Pla, per pujar tots junts acompanyats de les seues rondalles o colles de xirimiters, al parc Paquito el Chocolatero i des d'allÝ baixar pel Passeig al so de la dolšaina i el tabal i dansant els balls populars de la seua localitat.

El p˙blic contestÓ va respondre bÚ, i el recorregut va estar ple de gent que va anar acompanyant als balladors fins el Pla, escenari idoni per que cada grup oferira tres balls i tots ballaren la dansÓ contestana, que segons indicava Ver˛nica Pina, responsable de l'organitzaciˇ, "ha sigut un Ŕxit, tots els grups l'han apresa sense cap problema, i l'hem pogut ballar tots junts", Ver˛nica Ús la presidenta del Grup de Danses Cocentaina, entitat que junt al Grup de Danses el Convent, han sigut els amfitrions i els encarregats de celebrar a casa pr˛pia este Aplec: molts mesos de feina, molts mal de caps i al a fi un ˙nic resultat: la vistositat de les danses que van fer que Cocentaina fos capital del folklore tradicional.

Per˛ la nit encara estava per arribar i desprÚs, tots junts van sopar al Pati d'Armes del Palau Comtal i van continuar ballant amb l'acompanyament de les rondalles, Ver˛nica Pina deia "que ha valgut la pena tot el treball realitzat, estem molt agra´ts a l'Ajuntament i tambÚ al p˙blic contestÓ, hem tingut molt bon ambient i la gent se n'ha anat contenta del nostre poble".

Les dansaores contestanes han deixat el llistˇ ben alt i l'any que ve serÓ  Banyeres qui haja d'organitzar este Aplec de Danses de la Mariola.  

 

DansÓ de Cocentaina - DescÓrrega MP3