Historia Danses Documents Aplec Programa aplec Fotos Videos

Pàg. Anterior

BANYERES DE MARIOLA (IV Aplec 05-07-08)


FACEBOOK: Taller de danses banyeres de mariola
https://www.facebook.com/Taller-de-danses-banyeres-de-mariola-768061206585528

Banyeres va acollir grups de vuit pobles de l’entorn.

Els pobles de la Mariola dansen.
Art. del número 72 del Crònica de Banyeres (setembre de 2008).
Van venir entitats de: Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Agres i els locals.

Banyeres va acollir el 5 de juliol la quarta edició de l’Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola, coincidint amb les festes de Santa Maria Magdalena. En ell van participar els pobles de Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Agres i Banyeres, que arreplegava el testimoni de Cocentaina, que va organitzar el esdeveniment el passat any.
La iniciativa va ser molt ben rebuda a Banyeres, que mai havia albergat una manifestació folklòrica de tal envergadura. Els balladors van realitzar un cercavila des de La Malena fins al carrer La Creu  passant per distints carrers. En un d’ells el “Carrer Major”, van inaugurar un llenç commemoratiu de l’esdeveniment. Una vegada en el carrer La Creu van ascendir fins a arribar a la Plaça Major ballant les seues danses tradicionals. Ja en la plaça, que estava repleta de públic, tots junts van ballar dos danses típiques de Banyeres: “L’U” i “La Jota”. A continuació cada grup va obtindre de mans de l’Alcalde un record de la seua participació i tots es van traslladar al pati del col·legi de la Malena, on va haver-hi sopar, música i ball fins passades les dos de la matinada.
Encara que eren més de les 8 de la vesprada la calor era intensa i els participants van subratllar l’esforç que va suposar ballar costera amunt en el carrer La Creu fins la Plaça Major. Almenys  van rebre com a recompensa el reconeixement del públic i el refresc que els va oferir la tenda d’Alejandra Pérez, que va instal·lar una mostra de vestimentes i complements típics relacionats amb els balls folklòrics en la Fundació Valor.

Les Danses de Banyeres de Mariola - Descàrrega MP3

www.aplecmariola.com Pàg. Principal