Historia Danses

Documents Aplec

Programa aplec

Fotos

Videos

www.aplecmariola.com

Pàg. Principal

 Aplec Planes de la Baronia 9 de juliol de 2011

GRUP DE DANSES "LA BARONIA" DE PLANES
http://grupdedanseslabaronia.blogspot.com/
Imma Gadea
96 551 43 01
626 440 125

immagadea@gmail.com
BLOG:
http://grupdedanseslabaronia.blogspot.com.es/de mariola

Danses i més danses en Planes.
Prop de 400 persones, entre Balladors i músics, assisteixen a la trobada de balls tradicionals de l'Alcoià, el Comtat i la Foia.
M. VICEDO

El Informació d'Alacant.

Veïns d'11 localitats de l'Alcoià i Comtat, van participar en la setena edició del "Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola" que aquest any es va celebrar a Planes. Una trobada que va congregar prop de 400 persones, entre balladors i músics que van oferir al públic els balls tradicionals dels seus respectius municipis i per tancar l'actuació, tots els protagonistes van ballar la "Jota de Quintos de Planes".
Aquest esdeveniment cultural va començar l'any 2005 amb la demostració de balls dels pobles propers a la Serra de Mariola a la ciutat d'Alcoi. Però amb el pas dels anys, s'han integrat més poblacions, en l'última edició, celebrada dissabte passat en Planes, ja van ser 11 pobles, de les comarques de l'Alcoià, Comtat i la Foia de Castalla i també de la Vall d'Albaida i l'Alt Vinalopó, els que van participar a “l’Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola”: Beniarrés, Gaianes, Agres, Banyeres, Muro, Alcoi, Penàguila, Onil, Bocairent, Beneixama, i l'amfitriona, Planes.
Cadascuna de les agrupacions d'aquests pobles va interpretar els seus balls tradicionals i al final, un cop van arribar a la plaça, tots junts van ballar una peça de Planes com es la “Jota de Quintos”. Molta gent va voler gaudir d’aquest acte que va reunir a tants balladors i músics i que es va tancar amb un sopar de germanor entre els pobles participants.

Dansà de Planes - Descàrrega MP3

 

www.aplecmariola.com Pàg. Principal