Historia Danses

Documents Aplec

Programa aplec

Fotos

Videos

www.aplecmariola.com

Pàg. Principal

Aplec Mariola Beneixama 28 de juliol de 2012

Exit total al "VIII APLEC DE DANSES DELS POBLES DE LA SERRA MARIOLA,", Beneixama 2012,
El passat 28 de Juliol de 2012 es va celebrar a Beneixama el VIII Aplec dels pobles de la Serra de Mariola. Enrere quedaven ja les múltiples reunions en el local de danses per a organitzar-ho tot i distribuir-nos les tasques; els assajos; reunions amb els representants dels grups i amb les associacions del nostre poble… i com no, les nostres “Danses al Carrer”, activitat que s´havia organitzat una vegada al mes durant l´any i per diferents barris perquè la gent del poble anés aprenent  i qui no, recordant les nostres tradicionals “Danses de Beneixama”.
A les 19:30 hores balladors i balladores vam acudir a l´Auditori on va  començar la cercavila pels carrers Vicente Conca Blasco, Reis Catòlics i Doctor Silvestre fins a arribar a la Replaça de l´Església.
Ja en l´església, es van viure un cúmul de sentiments. La presentadora a les 20:00 hores va començar la presentació i va donar pas al començament de l´Aplec.
Tot va passar molt de pressa, de sobte va sonar un tro, els coloms van eixir de les seues caixes i els dolçainers i tabaleters junt amb els nostres cabuts van obrir pas a l´Aplec. De seguida va sonar pel micròfon el nom del primer poble que va començar a ballar: Planes, seguit d´Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Penàguila, Onil, Bocairent fins que ens van anomenar a Beneixama. Hi havia tanta gent i tanta cosa bonica que mirar a les façanes que era impossible veure-ho tot mentre ballàvem. La gent aplaudia i nosaltres vam gaudir del nostre ball durant tot el recorregut pels carrers Ramón i Cajal, Constitució i Cardenal Payà. Van ser moments de molta alegria i goig.
Al final del recorregut vam arribar a la Plaça de l´Ajuntament, on ens van rebre els altres pobles i tots junts vam començar a ballar les tradicionals Danses de Beneixama.
Tot seguit, la Presidenta del Grup de Danses de Beneixama junt amb la presentadora van fer entrega d´uns presents a cadascun del pobles en agraïment.
Es va donar per conclòs l´acte i ens vam retirar a canviar-nos de roba i a baixar al poliesportiu on estava tot preparat per a sopar.
Després, vam fer un sarau on cada poble junt amb les seues rondalles ens van fer gaudir amb els balls típics de la seua zona i on vam participar tots, intentant aprendre dels nostres grups amics, vetlada que va durar fins la matinada.
Va ser un dia inoblidable i des d´ací vull aprofitar per a donar les gràcies a les associacions del poble, a totes les persones i entitats que van col·laborar desinteressadament i a tots els grups participants perquè sense tots vosaltres el Vuitè Aplec de Danses de la  Serra de la  Mariola no haguera sigut possible al nostre poble.
I per finalitzar, nomes hem queda animar a tothom a assistir al IX Aplec que es celebrarà el pròxim 27 d´Abril al poble veí de Bocairent.
Des de Beneixama a tots gràcies
Mª D. Barceló

Dansà de Beneixama - Descàrrega MP3

 

www.aplecmariola.com Pàg. Principal