Historia Danses

Documents Aplec

Programa aplec

Fotos

Videos

www.aplecmariola.com

Pàg. Principal

Aplec Mariola Bocairent dissabte 27 d'abril de 2013 a les 18 hores,

Aplec de Danses dels Pobles de La Mariola - Bocairent 2013 amb BON ORATGE.
L’Aplec de Danses dels Pobles de La Mariola celebra la novena edició a Bocairent, en una jornada que es preveia plujosa. El Grup de Danses Cardaors de Bocairent, organitzadors de l’event, convençuts que l’oratge els donaria una treva, es varen empenyar en fer l’acte central de l’aplec pels carrers de Bocairent, i foren recompensats amb unes condicions climatològiques bones al menys al llarg de la dansà de tots els pobles participants, Beniarrés, Agres, Muro, Planes, Cocentaina, Alcoi, Banyeres de Mariola, Beneixama i Bocairent. Tot i que el temps no era el que haguérem desitjat, la boira, li va donar una molt bonica estampa als carrers i a la plaça de l’ajuntament, que va agradar i sorprendre molt als forasters que de tant en tant visiten Bocairent i que encara no havíen vist mai. Després de l'entrega dels records als representants de tots els pobles, sopar de germanor i SARAO, festa fins altes hores de la nit. Enhorabona als organitzadors, col.laboradors i pobles participants, pel magnífic espectacle de música i dansa que ens van oferir.

MARIANO BOCAIRENT


Bocairent acull  el 9è. Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola
REPRESENTANTS DE NOU LOCALITATS VAN BALLAR AL SO DE TABAL I DOLÇAINA.
Redacció Ontinyent

Bocairent va rebre el dissabte, 27 d'abril, als representants de nou pobles de la Mariola que van oferir els seus balls amb motiu del 9è Aplec de Danses de la Mariola. Aquesta trobada folklòrica va començar a les 18'00 h al so del grup de dolçaines i tabals l'Aljub als quals van seguir els cabuts de Beniarrés i, a continuació, els dansaors de Beneixama, Planes, Agres, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Muro, Alcoi i els membres de Cardaors com col · lectiu amfitrió.
El recorregut va unir la plaça dels Olmets amb l'ajuntament, on va tenir lloc el lliurament dels records a les localitats presents i una dansada conjunta de tots els balladors com a colofó ​​de l'acte, que va comptar com a mantenidor al president del Centre d'Estudis Locals, Josep Villarubia . Posteriorment, va haver un sopar de germanor i "sarau" per als participants i espectadors. Es va pensar a traslladar les activitats al Teatre Avenida en cas de mal oratge, cosa que al final no va fer falta i les dansaes dels pobles van poder lluir pels carrers de Bocairent.
L'alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre, va enllaçar aquesta cita amb la 33a Festa de les Danses de la Vall d'Albaida celebrada a la població de Bocairent al setembre de 2010, "per la nostra situació geogràfica de vila d'encreuament entre la comarca de la terra blanca i la serra del romaní, farigola i la sàlvia ". Així, Ferre va veure aquesta proposta com una oportunitat per a "l'experiència conjunta de vivències col · lectives, intercanvis i del gaudir de sons, músiques i balls" que contribueixen a reforçar més encara si cap, els llaços entre els municipis de l'àrea.

LOCLAR d'Ontinyent
26 d’abril de 2013

Enllaços d'interes (Aplec Bocairent 2013)

FOTOS Aplec Mariola Bocairent 2013 - Mariano Bocairent

Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola amb BON ORATGE - Blog de Mariano

El Blog de Mariano - Bocairent

Els pobles de la Mariola ballen a Bocairent - VilaWeb

Fes click ací per tal de descarregar - Aplec Bocairent 2013

Joan Botella i Vanyó
Correu-e: joanbon@hotmail.com
Tl.: 649 691 879

www.aplecmariola.com

Pàg. Principal