www.aplecmariola.com Pàg. Anterior Pàg. Principal

BOCAIRENT
IX APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA MARIOLA
Bocairent  dissabte 27 d'abril de 2013 a les 18 hores.

Ja és el novè any que els pobles dels voltats de la Serra de Mariola, es reunixen per a fer festa, on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. Una vegada a l’any i, cada any en un dels pobles, celebrem l’Aplec de Danses dels pobles de Mariola.
El primer Aplec
es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005.
L’Aplec de 2006 es va celebrar a Muro, el 10 de juny de 2006.
El tercer Aplec es va celebrar a Cocentaina al dissabte 2 juny de 2007.
El quart Aplec se celebrarà a Banyeres de Mariola el dissabte 5 juliol de 2008.
El cinquè Aplec el va organitzar Agres el 4 de juliol de 2009.
El sisè Aplec el va organitzar el poble de Gaianes el 10 de juliol de 2010.

El setè Aplec l'organitzà el poble de Planes de la Baronia. El 9 de juliol de 2011.
El vuitè Aplec l'organitzà el poble de Beneixama el 28 de juliol de 2012.
El novè Aplec l'organitzarà el poble de Bocairent al 2013.

Programa d’activitats:
Dissabte, 27 d’abril de 2013

17 h. Recepció dels pobles participants.
(Casa de la Joventut: al començament del carrer Diputat Castelló)  

18 h. Començament de l’Aplec.
* L’Aplec serà obert pel Grup de Dolçainers i Tabaleters L’Aljub.
* Recorregut: Plaça del Omets, Sor Piedad de la Cruz, Bisbe Miró, Plaça de l’Ajuntament.

Ordre d’intervenció del pobles participants:
Beniarrés. (cabets), Beneixama, Planes, Agres, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Muro, Alcoi, Bocairent.
Mantenidor de l’Aplec: Josep Villarrubia i Juan.

* En acabar les danses es farà, a la mateixa plaça de l’Ajuntament, l’acte de lliurament dels records als pobles participants finalitzant amb una dansà conjunta de tots els balladors i balladores.  

21:30 h. Sopar de germanor.  

23 h. Sarau a la plaça de l’Ajuntament.

Fes click ací per tal de descarregar - Aplec Bocairent 2013

Salutació

Alcalde de Bocairent

 En el mes de setembre del 2010 Bocairent va ser seu de la XXXIII Festa de les Danses de la Vall d’Albaida; ara, tres anys després, tenim la sort de tornar a albergar un altre esdeveniment relacionat amb els nostres balls populars: el nové Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola. La nostra situació geogràfica de vila cruïlla entre la comarca de la terra blanca i la de la serra del romer, el timó i la sàlvia ens permet compartir les danses amb un grup nombrós de poblacions del nostre entorn.

És, per tant, un orgull per a tots els bocairentins i bocairentines seguir la senda que el 2005 va encetar Alcoi, i que després han continuat Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Gaianes, Planes i Beneixama. Per això, la nostra salutació i benvinguda a tots els balladors i balladores, als aficionats que s’animen a acompanyar-los i a visitar el nostre poble en una data tant assenyalada. Fa menys d’un any es constituïa l’associació “Serra Mariola”, amb la voluntat comuna de la promoció turística del territori i la comercialització dels productes elaborats en la nostra terra. Però els nostres lligams no sols han de ser materials i econòmics, sinó que hem de compartir manifestacions de la nostra cultura, llengua i forma de veure i entendre el món. Per això, l’Aplec de danses és un motiu de trobada, d’experiència conjunta de vivències col·lectives, d’intercanvis i de gaudiment de sons, músiques i balls.

I quan parlem d’eixes expressions essencials del patrimoni cultural immaterial que són les danses, en el nostre poble ens hem de referir  necessàriament al grup “Cardaors”. Més de trenta-cinc anys de vida avalen un treball responsable i pacient de recerca de les arrels del nostre folklore, de participació en aplecs, mostres i festes, de manteniment de la tradició i exploració d’estils renovats. Sense la dedicació abnegada dels components no haguera estat possible el fet d’organitzar a Bocairent la celebració de les danses de la Mariola. Gràcies, per tant, al grup, balladors i balladores, dolçainers, tabaleters i altres músics, i als col·laboradors i patrocinadors. Els “Cardaors” són el passat, present i futur de la dansa al nostre poble.

La vesprada del darrer dissabte d’abril ha de ser una fita indefugible per als veïns i veïnes de Bocairent, a fi de fruir de les danses, donar la benvinguda a tots els que ens visiten, transmetre el nostre suport i calor als balladors i balladores, descobrir varietats i manifestacions de la dansa popular de la serra i la muntanya... No els podem decebre. Us esperem.         

Josep Vicent Ferre Domínguez


www.aplecmariola.com Pàg. Anterior Pàg. Principal