Historia Danses

Documents Aplec

Programa aplec

Fotos

Videos

www.aplecmariola.com

Pàg. Principal

 XII Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola

ALCOI 2016

Més de 300 dansaires mostraran les danses típiques de les nostres comarques a Alcoi
Escrit per Lirios Silvestre

Alcoi torna a ser l'amfitrió de l'Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola. Ja ho va ser en el 2005, quan va tindre lloc el primer Aplec i naixement d'aquesta trobada que ja és tota una tradició. Amb un esperit itinerant, l'Aplec se celebra cada any en un municipi diferent de la Mariola, i ara, en aquesta 12 edició, torna a Alcoi.
Una cita indispensable en la qual podem gaudir, tot plegat, de les diferents danses de cadascun dels municipis participants en l'Aplec. A més a més, també participen enguany les Rondalles de Muro, Agres i Alcoi, sota la direcció de Francisco Miguel Fenollar. Quan acaba l'Aplec, i com ja és tradició, els dansaires ballen tots conjuntament un ball de la població amfitriona que han aprés en els últims mesos. En aquesta edició, es ballarà l'U d'Alcoi.
L'Aplec tindrà lloc dissabte 10 de setembre. Des del campus de la UPV d'Alcoi s'anunciarà l'inici de les danses amb el llançament de tres coets. Tot seguit, els grups de danses eixiran del campus fins a la Glorieta. Una vegada allí tots reunits, a les 19 hores, començaran les danses per Sant Nicolau, Sant Llorens, País Valencià i de nou a la UPV, on tindrà lloc el ball final, seguit d'un sopar de germanor i danses fins a la matinada.
Els pobles que hi participen enguany, en l'ordre en què faran les danses, són: Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Planes, Bocairent, Onil, Penàguila, Castalla i Alcoi. Beneixama i Gaianes enguany no hi poden participar per què coincideix en les festes locals. També forma part de l'Aplec Beniarrés, encara per confirmar. En total, més de 300 dansaires que ens oferiran un tros de la nostra història en forma de ball.
L'Aplec d'Alcoi està organitzat pel grup de danses Carrascal, el grup de danses Sant Jordi i l'escola de danses del Romeral, amb col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi i el campus de la UPV. El regidor de cultura Raül Llopis assegura que és un plaer "estar al costat de la nostra cultura, i a més la ciutadania podrà gaudir de les danses".

ALCOI 2016
GRUP CARRASCAL D´ALCOI
629 952 194
www.dansescarrascal.org

Rafa Sempere Verdú
rafasempere@live.com
carrascal_alcoi@dansescarrascal.org
WEB:
http://www.dansescarrascal.org/

____________________________________
GRUP SANT JORDI D´ALCOI
Ferran Mengual López
96 553 71 83 Fax
630 759 456

fmengual@alcoi.org
grupsantjordialcoi@hotmail.com
BLOG: http://grupsantjordialcoi.blogspot.com.es/
___________________________________
ESCOLA DE DANSES EL ROMERAL
Mari Carmen Fenollar
Tel:
  966332884 / 686194016
altraballadora@gmail.com