Historia Danses

Documents Aplec

Programa aplec

Fotos

Videos

www.aplecmariola.com

Pàg. Principal

 XIII Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola

MURO 2017

 

ARTICLE INFORMACIÓ D’ALACANT
Grups de danses de deu pobles de la Mariola ballen a Muro. El municipi acull el XIII Aplec una setmana abans de la celebració de les danses de Muro que se celebren en la data de Corpus.
A. Vicent 2017.12.06 | 01:13
Les danses tradicionals van omplir aquest dissabte els carrers del centre de Muro. Grups de ball de 10 municipis, inclòs l'amfitrió, van participar ahir al XIII Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola, una reunió de caràcter anual que organitza l'entitat amb el mateix nom.
«Balladors» de Muro, Alcoi, Cocentaina, Castalla, Banyeres, Agres, Planes, Beneixama, Bocairent i Penàguila van ser els encarregats d'amenitzar la tarda d'ahir amb balls que es van succeir des de les 19.30 hores pels carrers del centre.
La cita, organitzada pel grup amfitrió, el Grup de Danses el Baladre, va començar amb una cercavila per la localitat des de la plaça del Matzem. Després d'ell, els diferents grups de danses van oferir una actuació amb balls tradicionals pels carrers del poble davant l'atenta mirada dels veïns i visitants.
La jornada va concloure amb els grups de tornada a la plaça del Marzem on van oferir una actuació conjunta de diversos balls amb música tradicional. A més es va celebrar un sopar de germanor per acabar.
El XIII Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola marca l'inici de la setmana de les Danses de Muro que es farà a la plaça del Palau del 13 al 17 de juny quan se celebrarà la «Gran Dansà».
El projecte de l'Aplec va néixer el 2005 quan els grups de dansa de la Serra de Mariola van acordar realitzar aquesta cita amb caràcter anual i itinerant. Hi participen tots els pobles que se situen al voltant d'aquesta coneguda serra alacantina.

Organitzadors: MURO 2017
GRUP DE DANSES BALADRE
Rafel Pascual
Seu:
646 285 679
WEB:   www.baladre.com
          www.baladre.eu

BLOG: www.baladre.es
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/Danses.Baladre
CORREU-E:
baladre@baladre.com
                    moixino@baladre.com