www.aplecmariola.com

      Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional.

La trobada dels Pobles es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l'àmbit de música i ball tradicional, i que lluny de caure en l'oblit, torna a omplir els carrers amb la música de la pròpia terra i fa aflorar l'alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciència col·lectiva de l'important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l'esforç dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats cíviques i culturals de la comarca que aposten pel futur d'aquests tipus d'actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.

-El primer Aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005, a les 18h.
-El segon Aplec es va celebrar a Muro, el 10 de juny de 2006, a les 20h. Coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro i que se celebren tots els anys al voltant de la data del Corpus.
-El tercer Aplec es va celebrar a Cocentaina al dissabte 2 juny de 2007, a les 20h.
-El quart Aplec es va celebrarar a Banyeres de Mariola el dissabte 5 juliol de 2008 a les 20'00h. Coincidint amb el inici de: "Les Festes i Fira de Santa María Magdalena", al mes de juliol.
-El cinquè Aplec el va organitzar Agres el 4 de juliol de 2009 a les 20'00h. Amb motiu del 25è aniversari del Grup de Danses d'Agres.
-El sisè Aplec el va organitzar el poble de Gaianes el 10 de juliol de 2010 a les 20'00h, coincidint amb el 30 Aniversari de la dansà.
-El setè Aplec
el va organitzar el poble de Planes al  9 de juliol 2011 a les 20'00h.
-El vuitè Aplec el va organitzar el poble de Beneixama al 28 de juliol de 2012 a les 20'00h.
-El novè Aplec el va organitzar el poble de Bocairent al dissabte 27 d'abril de 2013 a les 18h.
-El desè Aplec el va organitzar el poble d'Onil el 5 de juliol de 2014 a les 19'30h.
-El onzè Aplec el va organitzar el poble de Penàguila el 4 de juliol de 2015 a les 19'30 h.
-El dotzè Aplec el va celebrar el la ciutat d'Alcoi el 10 de setembre de 2016 a les 19'00h.
-El tretzè Aplec
el celebrarà el poble de Muro, el 10 de juny de 2017, a les 19'30h. Coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro i que se celebren tots els anys al voltant de la data del Corpus.


2ª REUNIÓ ORGANITZATIVA, APLEC MARIOLA 29 D’ABRIL 2017 18 H   A LA SEU DEL GRUP BALADRE, MOLL DE L’ESTACIÓ MURO

POBLES CONVOCATS: Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Beneixama, Bocairent, Castalla, Cocentaina, Gaianes,  Muro, Onil, Penàguila, Planes.
Assistents :
Alcoi, Banyeres, Beneixama, Cocentaina, Muro.
Ordre del dia :

Informació i organització de l’aplec 2017
·
         Entrega dels  cartell de fusta al poble organitzador
·
         Repartiment de cartells i plànols punts d’interés
·
         Despeses publicitat, 100 cartells a3 120 €, web 54,30 €, es proposa una impremta   on line per a propers cartells  Onlineprinter.es
·
         Actualització i revisió de les dades de contacte dels pobles
·
         Es demana al poble d’Alcoi fotos i vídeo del 2016 per a la web
Informació d’horaris

-
          17 h s’obrin  les portes del centre Mazem
-
          18 h prova de so
-
          19 h cercavila
-
          21 h balls en comú i entrega de records
-
          22 h sopar
-
          23 h sarau
·
Es prega als pobles  informen puntualment del nombre de persones i si venen en autobús per reservar aparcament
·
Itinerari de la cercavila:
(Pl. Matzem, C. Sant Joan, C. Sant Roc, Cl. L’Àngel, Plaça Palacio). Itinerari de la dansà: (C. Palacio, C. Papa Joan XXIII, C. Sant Antoni, Placeta Molina, C. Sant Blai, Pl. L’Església, C. Músic R. Esteve, Pl. Matzem).
·
Onil i Gaianes no participen
·
S’acorda l’ordre de participació:
-          Cocentaina
-
          Castalla
-
          Banyeres
-
          Agres
-
          Planes
-
          Beneixama
-
          Bocairent
-
          Penàguila
-
          Alcoi
-
          Muro
·
El poble de Cocentaina organitzarà l’aplec 2018
·
S’informa sobre el sarau de rondalles, el director serà Juan Luis Ivorra, totes les rondalles han consensuat el repertori que tocaran junts, els balls en comú seran, L’u d’Alcoi, i la jota de Muro
·
Els assistent declinen la invitació d’assajar la jota de Muro.


XIII APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA SERRA MARIOLA
Muro, dissabte dia 10 de juny de 2017 a les 19'30 h.
Enguany 2017, Muro acollirà la 13 trobada. Es que celebrarà el 10 de juny de 2017 a les 19’30h. coincidint amb l’inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro que se celebren tots els anys al voltant de la festivitat del corpus i que enguany serà la setmana següent, dissabte 17 de juny.

Fotos Aplec Muro 2017

 

 

 

VÍDEO: XIII APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA SERRA MARIOLA
 
XIII APLEC DE DANSES DELS POBLES DE LA MARIOLA from miramuro on Vimeo.

 

 

XIII Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola
Muro, 10 de juny de 2017 a les 19’30h

HORARIS I PROGRAMACIÓ
  -17’00 h
obrim el Centre Cultural Matzem per a canviar-se de roba i per a la recepció de participants.
  -18’00 h
prova de so de les rondalles participants a la Plaça Matzem.
  -19’00 h
cercavila fins Plaça del Palau, amb el següent recorregut: s’eixirà en cercavila des del Matzem, fins a la Plaça Palacio, (Pl. Matzem, C. Sant Joan, C. Sant Roc, Cl. L’Àngel, Plaça Palacio).
  -19’30 h
des de la Plaça del Palau comença el XIII l’Aplec Muro 2017, allí s’iniciaran les Dansades Oficials, pels següents carrers (C. Palacio, C. Papa Joan XXIII, C. Sant Antoni, Placeta Molina, C. Sant Blai, Pl. L’Església, C. Músic R. Esteve, Pl. Matzem).
 -21’00 h
aproximadament i en arribar totes les dansades a la Plaça Matzem, les rondalles de l’Aplec dirigides pel mestre Juan Luís Ivorra tocaran per a que ballen tots els assistents els balls en comú que enguany són: U d’Alcoi, per tal de recordar l’aplec anterior a Alcoi, la Jota Muro i per finalitzar tocarem el Tio Pep i tot seguit hi haurà l’entrega de records de l’aplec per als participants.
 -22’00 h sopar
dels participants a la Plaça Matzem l'organització amanirà els entrepans, aperitiu i beguda que podran ser recollits pels participants, per la qual cosa es repartiran uns tiquets que s’entregaran al representant de cada grup o poble.
 -23’00 h
aproximadament sarau conjunt, amb un repertori comú de les rondalles participants de l’Aplec Mariola i ball per a tot hom: participants, forasters, visitants i veïns; els músics participants en el sarau tocaran,  cantarem, ballarem i farem festa, mentre hi haja ganes.

NOTES:
 
  -La cercavila i les dansades tindran el següent ordre de participació: Alcoi, Penàguila, Bocairent, Beneixama, Planes, Agres, Banyeres de Mariola, Castalla, Cocentaina, Muro.
   -En el mapa adjunt podreu trobar tots els punts d’interès: zones d’aparcament, recorregut de les dansades, lloc on es celebren els actes i més informació.
   -Si plou, es celebraran els actes en la Filà Pirates.

DESCARREGA DEL DÍPTIC AMB TOTA LA PROGRAMACIÓ


Tutorial Jota de Muro Aplec de Danses Mariola a Muro 10-06-17
 

13 Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola

MURO 10 DE JUNY DE 2017 A LES 19’30H
ORDRE DE PARTICIPACIÓ DELS POBLES: 

01. Alcoi
02. Penàguila

03. Bocairent
04. Beneixama
05. Planes
06. Agres
07. Banyeres de Mariola
08. Castalla
09. Cocentaina
10. Muro

....i la setmana següent dissabte dia 17 celebrem:
Les Danses de Muro a la Plaça del Palau

I en acabar l’Aplec de les Danses de la Mariola, el dissabte següent dia 17 de juny, en la festivitat del Corpus, celebrem “Les Danses de Muro a la Plaça del Palau”……vos esperem a tots i desitgem que vingueu a ballar les nostres danses amb nosaltres….eixe dia també farem un soparet de pa i porta, l’ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos, i en acabar de sopar, tindrem un sarau de rondalles amb els temes més populars per a que puga ballar tot hom. Vingueu que de segur ho passareu d'allò més bé !!!.

  

Pobles amics del nostre "Aplec de Danses dels Pobles de la Serra Mariola", com sabeu comptem sempre amb tots els pobles que vénen assistint regularment a l'Aplec Mariola, (Alcoi, Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Gaianes, Planes, Beneixama, Bocairent, Onil, Beniarrés, Penàguila), i us demanem a tots per favor, que en cas de que no pogueu o vulgueu participar en aquesta edició del nostre estimat Aplec Mariola, aviseu amb la suficient antelació i de forma clara al poble organitzador.
D'altra banda si algun poble vol demanar excedència en la participació, durant alguns anys consecutius fins nou avís, que ho comunique igualment i prendrem nota per successives edicions.
Des de l'organització AplecMariola us donem les gràcies per la vostra ajuda, col·laboració i comprensió.

aplecmariola@aplecmariola.com

Per a qualsevol dubte: Organitzadors
MURO 2017
GRUP DE DANSES BALADRE
Rafel Pascual
Seu:
646 285 679
WEB:   www.baladre.com
          www.baladre.eu

BLOG: www.baladre.es
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/Danses.Baladre
CORREU-E:
baladre@baladre.com
                    moixino@baladre.com

Documentació i descàrregues Aplec Mariola

www.aplecmariola.com

*** XIII Aplec, Muro el dissabte dia 10 de juny de 2017 a les 19'30h ***
www.aplecmariola.com
aplecmariola@aplecmariola.com