www.aplecmariola.com

      Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional.

La trobada dels Pobles es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l'àmbit de música i ball tradicional, i que lluny de caure en l'oblit, torna a omplir els carrers amb la música de la pròpia terra i fa aflorar l'alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciència col·lectiva de l'important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l'esforç dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats cíviques i culturals de la comarca que aposten pel futur d'aquests tipus d'actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.

-El primer Aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005, a les 18h.
-El segon Aplec es va celebrar a Muro, el 10 de juny de 2006, a les 20h. Coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro i que se celebren tots els anys al voltant de la data del Corpus.
-El tercer Aplec es va celebrar a Cocentaina al dissabte 2 juny de 2007, a les 20h.
-El quart Aplec es va celebrarar a Banyeres de Mariola el dissabte 5 juliol de 2008 a les 20'00h. Coincidint amb el inici de: "Les Festes i Fira de Santa María Magdalena", al mes de juliol.
-El cinquè Aplec el va organitzar Agres el 4 de juliol de 2009 a les 20'00h. Amb motiu del 25è aniversari del Grup de Danses d'Agres.
-El sisè Aplec el va organitzar el poble de Gaianes el 10 de juliol de 2010 a les 20'00h, coincidint amb el 30 Aniversari de la dansà.
-El setè Aplec
el va organitzar el poble de Planes al  9 de juliol 2011 a les 20'00h.
-El vuitè Aplec el va organitzar el poble de Beneixama al 28 de juliol de 2012 a les 20'00h.
-El novè Aplec el va organitzar el poble de Bocairent al dissabte 27 d'abril de 2013 a les 18h.
-El desè Aplec el va organitzar el poble d'Onil el 5 de juliol de 2014 a les 19'30h.
-El onzè Aplec el va organitzar el poble de Penàguila el 4 de juliol de 2015 a les 19'30 h.
-El dotzè Aplec el va celebrar el la ciutat d'Alcoi el 10 de setembre de 2016 a les 19'00h.
-El tretzè Aplec
el va celebrar el poble de Muro, el 10 de juny de 2017, a les 19'30h. Coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro i que se celebren tots els anys al voltant de la data del Corpus.
-El catorzè Aplec el celebrarà el poble de Cocentaina el 23 de juny de 2018 a les 19'30h.


2ª  i última Reunió Ordinària Organitzativa de l’Aplec Mariola Cocentaina-2018 el 3 de juny de 2018 a les 18'30h.
LLOC:
La Seu del Grup de Danses Cocentaina: ubicada al Centre Cultural el Teular, el diumenge dia 3 de juny de 2017 a les 18’30h.
-Pobles assistents:
Cocentaina, Penàguila, Alcoi, Castalla, Muro, Banyeres, Planes, Agres.
-Pobles NO assistents: Beneixama, (no participarà), Gaianes, (no participarà) Bocairent, Beniarrés, Onil (abandona l’Aplec de manera indefinida).

**S'informa a tots els pobles que tindran que dur la persona encarregada de portar el seu cartell de fusta. Muro porta els cartells de fusta, així que ja estan a la seu del grup de danses Cocentaina.
**També s'explica que l'ajuntament de Cocentaina es fa càrrec del sopar íntegrament, inclús els acompanyants, sempre hi quan no es hi haja abús, que creiem que no. A més la mancomunitat ens ajuda en 150€, així que als cartells apareixen els dos logos.
**Es parla sobre l'aparcament, serà al recinte firal, falta parlar amb l'ajuntament si els autobusos també aparcaran allí, degut a l'accessibilitat, al estar el passeig tancat. Dimecres d'esta setmana es reunim amb la regidora.
**Es fixa com a més tard el divendres 8 de juny per donar el nombre de participants i acompanyants que es quedaran al sopar, via E-mail o per el grup de whatsapp que Veronica Pian ha creat per a la seua millor organització i comunicació.
**Es parla de l'ordre de l'aplec, ja que encara no es sap cert qui farà el pròxim aplec, si Castalla o Banyeres, els dos pobles ho tenen complicat, Castalla diu que esta setmana ens diuen si seran ells els pròxims amfitrions, els animem a que ho fagen i s'ofereix ajuda de part de la resta de pobles. Ànim Castalla!!!!.
**La gent es canviarà al teular a partir de 17:30 h, a les 19:00h tots preparats per començar i en acabar tots allí altra vegada per canviar-se i emportar-se la roba als cotxes o bus, per deixar el teular buit i poder anar a sopar tots junts tranquil·lament.
**Es reparteixen els cartells als pobles, s'han fet 150 cartells i han costat 60€, volem empaperar Cocentaina i animar al poble a eixir a veure l'aplec.
**En finalitzar la reunió es fa un assaig del fandango i es grava per poder passar-ho per el grup de whatsapp.
**De part de Cocentaina moltes gràcies per la vostra implicació, vam passar una bona estona.

Salutacions a tots els pobles participants.
Veronica Pina (Organització Aplec de Danses de la Mariola Cocentaina 2018)

XIV Aplec Mariola Cocentaina el 23 de juny de 2018 a les 19’30h
horaris i programació:
    -17:30h
recepció dels grups a partir de les al teular de Cocentaina per a canviar-se, els grups que ho necessiten.
    -19:00h
cercavila des de el teular per el carrer convent, fins arribar on comença el passeig.
    -19:30h
inici de l'aplec, per tot el passeig fins arribar al pla on es presentarà cada poble i finalitzarà la seua actuació, una vegada tots allí es ballarà el fandango de Cocentaina i la Jota de Muro. entrega del socarrat al pròxim poble.
    -21’30h aprox. i en acabar, tots al teular a canviar-se per al sopar, que es celebrarà dins del palau, finançat íntegrament per l'ajuntament de Cocentaina, on celebrarem els sarau conjunt amenitzat per les rondalles de l’aplec Mariola.


XIV APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA SERRA MARIOLA
Cocentaina, dissabte dia 23 de juny de 2018 a les 19'30 h.
Enguany 2018, Cocentaina acollirà la 14 trobada. Es que celebrarà el 23 de juny de 2018 a les 19’30h.

XIV Aplec Mariola Cocentaina el 23 de juny de 2018 a les 19’30h

Horaris i programació:
    -17:30h
recepció dels grups a partir de les al teular de Cocentaina per a canviar-se, els grups que ho necessiten.
    -19:00h
cercavila des de el teular per el carrer convent, fins arribar on comença el passeig.
    -19:30h
inici de l'aplec, per tot el passeig fins arribar al pla on es presentarà cada poble i finalitzarà la seua actuació, una vegada tots allí es ballarà el fandango de Cocentaina i la Jota de Muro. entrega del socarrat al pròxim poble.
    -21’30h
aprox. i en acabar, tots al teular a canviar-se per al sopar, que es celebrarà dins del palau, finançat íntegrament per l'ajuntament de Cocentaina, on celebrarem els sarau conjunt amenitzat per les rondalles de l’aplec Mariola.

Pobles amics del nostre "Aplec de Danses dels Pobles de la Serra Mariola", com sabeu comptem sempre amb tots els pobles que vénen assistint regularment a l'Aplec Mariola, (Alcoi, Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Gaianes, Planes, Beneixama, Bocairent, Onil, Beniarrés, Penàguila), i us demanem a tots per favor, que en cas de que no pogueu o vulgueu participar en aquesta edició del nostre estimat Aplec Mariola, aviseu amb la suficient antelació i de forma clara al poble organitzador.
D'altra banda si algun poble vol demanar excedència en la participació, durant alguns anys consecutius fins nou avís, que ho comunique igualment i prendrem nota per successives edicions.
Des de l'organització AplecMariola us donem les gràcies per la vostra ajuda, col·laboració i comprensió.

aplecmariola@aplecmariola.com

Per a qualsevol dubte: Organitzadors
CONTACTE: COCENTAINA 2007
GRUP DE DANSES COCENTAINA
Verònica Pina
616 644 958
vepisan@hotmail.com

Documentació i descàrregues Aplec Mariola

www.aplecmariola.com

*** XIV Aplec, Cocentaina el dissabte dia 23 de juny de 2018 a les 19'30h ***
www.aplecmariola.com
aplecmariola@aplecmariola.com