www.aplecmariola.com

      Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb carÓcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogrÓfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional.

La trobada dels Pobles es consolida aixÝ com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l'Ómbit de m˙sica i ball tradicional, i que lluny de caure en l'oblit, torna a omplir els carrers amb la m˙sica de la pr˛pia terra i fa aflorar l'alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciŔncia colĚlectiva de l'important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l'esforš dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats cÝviques i culturals de la comarca que aposten pel futur d'aquests tipus d'actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.

-El primer Aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005, a les 18h.
-El segon Aplec es va celebrar a Muro, el 10 de juny de 2006, a les 20h. Coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro i que se celebren tots els anys al voltant de la data del Corpus.
-El tercer Aplec es va celebrar a Cocentaina al dissabte 2 juny de 2007, a les 20h.
-El quart Aplec es va celebrarar a Banyeres de Mariola el dissabte 5 juliol de 2008 a les 20'00h. Coincidint amb el inici de: "Les Festes i Fira de Santa MarÝa Magdalena", al mes de juliol.
-El cinquŔ Aplec el va organitzar Agres el 4 de juliol de 2009 a les 20'00h. Amb motiu del 25Ŕ aniversari del Grup de Danses d'Agres.
-El sisŔ Aplec el va organitzar el poble de Gaianes el 10 de juliol de 2010 a les 20'00h, coincidint amb el 30 Aniversari de la dansÓ.
-El setŔ Aplec
el va organitzar el poble de Planes al  9 de juliol 2011 a les 20'00h.
-El vuitŔ Aplec el va organitzar el poble de Beneixama al 28 de juliol de 2012 a les 20'00h.
-El novŔ Aplec el va organitzar el poble de Bocairent al dissabte 27 d'abril de 2013 a les 18h.
-El desŔ Aplec el va organitzar el poble d'Onil el 5 de juliol de 2014 a les 19'30h.
-El onzŔ Aplec el va organitzar el poble de PenÓguila el 4 de juliol de 2015 a les 19'30 h.
-El dotzŔ Aplec el va celebrar el la ciutat d'Alcoi el 10 de setembre de 2016 a les 19'00h.
-El tretzŔ Aplec
el va celebrar el poble de Muro, el 10 de juny de 2017, a les 19'30h. Coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro i que se celebren tots els anys al voltant de la data del Corpus.
-El catorzŔ Aplec el celebrarÓ el poble de Cocentaina el 23 de juny de 2018 a les 19'30h.


Acta 1¬ reuniˇ ordinÓria organitzativa 14 Aplec Mariola Cocentaina 2018.
Reuniˇ celebrada el diumenge dia 10 de desembre de 2017 a les 18ĺ00h. a la Seu del Grup de Danses Cocentaina: ubicada al Centre Cultural el Teular.
Reunits el 10/12/2017: Cocentaina, Alcoi sant Jordi, Alcoi el Carrascal, Muro, Beneixama, Planes, Banyeres, Agres.
Els pobles NO assistents: Gaianes, PenÓguila, Bocairent, Onil, Castalla, BeniarrÚs.

    -Sĺacorda que el 14 Aplec Cocentaina 2018 serÓ el 23/06/2018 a les 19ĺ30h
    -Beneixama, diu que els coincideix amb una festa del poble i que segurament no participarÓ, sant Jordi tambÚ te una actuaciˇ fixa eixe dia i comenta que intentaran canviar-ho.
    -Cocentaina, ho lamenta, per˛ no hi ha cap data disponible en l'agenda cultural de l'ajuntament.
    -Falta confirmar si serÓ Castalla o continuarem la roda amb banyeres. Cocentaina diu que demanar el contacte de Castalla per a parlar-ho amb ells.
    -Es comenta si el sarau serÓ igual que en Muro, totes les rondalles juntes, Cocentaina diu que ho parlarÓ amb Rafa de Baladre per confirmar-ho.
    -TambÚ es comenta el nombre de cartells, la gent opina que deu de ser mÚs nombrˇs en el poble on es celebra l'aplec, Cocentaina diu que preguntarÓ quin nombre es fa tots els anys i que el grup pagarÓ mÚs cartells per a Cocentaina.
    -TambÚ es comenta que Cocentaina ja ha parlat amb la mancomunitat i que els ha confirmat que ajudarÓ econ˛micament, per˛ encara no es sap la quantia.
    -Cocentaina no tindrÓ problemes de finanšament, per˛ comenta que si algun poble tÚ problemes econ˛mics, que els acompanyants es paguen l'entrepÓ o incl˙s els balladors, que no supose una despesa per a cap grup, ja que al fi i al cap sˇn els grups els que ho organitzen, tots els pobles presents estan d'acord.

 
  -Ara a esperar que els pobles confirmen l'assistŔncia i a comenšar amb els preparatius.

XIV Aplec Mariola Cocentaina el 23 de juny de 2018 a les 19ĺ30h
horaris i programaciˇ:
    -17:30h
recepciˇ dels grups a partir de les al teular de Cocentaina per a canviar-se, els grups que ho necessiten.
    -19:00h
cercavila des de el teular per el carrer convent, fins arribar on comenša el passeig.
    -19:30h
inici de l'aplec, per tot el passeig fins arribar al pla on es presentarÓ cada poble i finalitzarÓ la seua actuaciˇ, una vegada tots allÝ es ballarÓ el fandango de Cocentaina i la Jota de Muro. entrega del socarrat al pr˛xim poble.
    -21ĺ30h aprox. i en acabar, tots al teular a canviar-se per al sopar, que es celebrarÓ dins del palau, finanšat Ýntegrament per l'ajuntament de Cocentaina, on celebrarem els sarau conjunt amenitzat per les rondalles de lĺaplec Mariola.


XIV APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA SERRA MARIOLA
Cocentaina, dissabte dia 23 de juny de 2018 a les 19'30 h.
Enguany 2018, Cocentaina acollirÓ la 14 trobada. Es que celebrarÓ el 23 de juny de 2018 a les 19ĺ30h.

XIV Aplec Mariola Cocentaina el 23 de juny de 2018 a les 19ĺ30h

Horaris i programaciˇ:
    -17:30h
recepciˇ dels grups a partir de les al teular de Cocentaina per a canviar-se, els grups que ho necessiten.
    -19:00h
cercavila des de el teular per el carrer convent, fins arribar on comenša el passeig.
    -19:30h
inici de l'aplec, per tot el passeig fins arribar al pla on es presentarÓ cada poble i finalitzarÓ la seua actuaciˇ, una vegada tots allÝ es ballarÓ el fandango de Cocentaina i la Jota de Muro. entrega del socarrat al pr˛xim poble.
    -21ĺ30h
aprox. i en acabar, tots al teular a canviar-se per al sopar, que es celebrarÓ dins del palau, finanšat Ýntegrament per l'ajuntament de Cocentaina, on celebrarem els sarau conjunt amenitzat per les rondalles de lĺaplec Mariola.

Pobles amics del nostre "Aplec de Danses dels Pobles de la Serra Mariola", com sabeu comptem sempre amb tots els pobles que vÚnen assistint regularment a l'Aplec Mariola, (Alcoi, Muro, Cocentaina, Banyeres, Agres, Gaianes, Planes, Beneixama, Bocairent, Onil, BeniarrÚs, PenÓguila), i us demanem a tots per favor, que en cas de que no pogueu o vulgueu participar en aquesta ediciˇ del nostre estimat Aplec Mariola, aviseu amb la suficient antelaciˇ i de forma clara al poble organitzador.
D'altra banda si algun poble vol demanar excedŔncia en la participaciˇ, durant alguns anys consecutius fins nou avÝs, que ho comunique igualment i prendrem nota per successives edicions.
Des de l'organitzaciˇ AplecMariola us donem les grÓcies per la vostra ajuda, colĚlaboraciˇ i comprensiˇ.

aplecmariola@aplecmariola.com

Per a qualsevol dubte: Organitzadors
CONTACTE: COCENTAINA 2007
GRUP DE DANSES COCENTAINA
Ver˛nica Pina
616 644 958
vepisan@hotmail.com

Documentaciˇ i descÓrregues Aplec Mariola

www.aplecmariola.com

*** XIV Aplec, Cocentaina el dissabte dia 23 de juny de 2018 a les 19'30h ***
www.aplecmariola.com
aplecmariola@aplecmariola.com