www.aplecmariola.com Pàg. Principal

Els Inicis de l'Aplec Mariola (any 2005)

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005.

L'any 2005 varem iniciar a Alcoi un camí que esperem que siga llarg i fructifer. Els grups de danses dels pobles que envolten la Mariola decidirem posar en Marxa un Aplec itinerant que porte les danses i la música tradicional per tot arreu dels nostres pobles i que facilite la comunicació entre tota la gent que está treballant als pobles.

Els grups organitzadors han manifestat la seua voluntat de que l'event siga obert i integrador i on puguen anar incorporant-se totes les entitats i els pobles interessats. A tal efecte, a l'Aplec es participa unitariament com a poble i les persones o grups que vullguen participar, s'han de posar en contacte amb els organitzadors de cada poble:

-Demanem a les autoritats de les comarques la seva col·laboració, per tal d'articular el segell cultural més autèntic d'aquestes terres i que l'any vinent tornarà a repetir-se en altre poble per continuar visitant un a un tots els pobles de la Mariola i recuperant així pels carrers la festa, la música i l'alegria que li són pròpies. 

-Demanem a la premsa que ens done el seu recolzament per tirar endavant aquest projecte, que ara per ara, no té cap ajuda oficial però que compta amb el treball i la il.lusió de molta gent.

-Demanem als pobles que encara no participen, que s'integren a l'Aplec, per què tot encara és possible.

-Demanem als músics i cantaors, que s'incorporen a la festa i retrobem els sons i les veus tradicionals per tot arreu de la Mariola.


        
  Per molts anys.
APLEC DE DANSES DELS POBLES DE LA SERRA MARIOLA

**************************************************************

Juliol de 2010:
La trobada dels Pobles es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l'àmbit de música i ball tradicional, i que lluny de caure en l'oblit, torna a omplir els carrers amb la música de la pròpia terra i fa aflorar l'alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciència col·lectiva de l'important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l'esforç dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats cíviques i culturals de la comarca que aposten pel futur d'aquests tipus d'actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.


 

www.aplecmariola.com Pàg. Principal